Zoetzuur van prei
Halveer de stukken prei in de lengte en snijd ze nogmaals in de lengte door. Verdeel de prei over de potten.
Breng in een steelpan de wijnazijn met de suiker, kruidnagels, kerrie en tijm aan de kook. Los de suiker zachtjes kokend op, roer af en toe.
Schenk deze zoetzure marinade over de prei en sluit de potten. Laat de potten omgekeerd 5 min. afkoelen. Keer ze weer en laat helemaal afkoelen. Bewaar de zoetzure prei in de koelkast of op kamertemperatuur op een koele en donkere plek.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Halveer de stukken prei in de lengte en snijd ze nogmaals in de lengte door. Verdeel de prei over de potten.
Breng in een steelpan de wijnazijn met de suiker, kruidnagels, kerrie en tijm aan de kook. Los de suiker zachtjes kokend op, roer af en toe.
Schenk deze zoetzure marinade over de prei en sluit de potten. Laat de potten omgekeerd 5 min. afkoelen. Keer ze weer en laat helemaal afkoelen. Bewaar de zoetzure prei in de koelkast of op kamertemperatuur op een koele en donkere plek.