Heerlijke zoete-aardappeltortilla
Snijd de ui in halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
Schep de ui en zoete aardappel met de olie om in een koekenpan en laat op middelhoog vuur 20 min. zachtjes garen. Schep regelmatig om.
Schep het zoete-aardappelmengsel uit de pan in de zeef en laat de olie er boven een kom uitlekken. Klop intussen de eieren los en breng op smaak met peper. Doe het zoete-aardappelmengsel bij de eieren en schep om.
Verhit 2 el van de opgevangen olie in de koekenpan en giet het zoete-aardappel-eimengsel erin. Bak de tortilla op laag vuur met een deksel op de pan 10 min. Leg een bord omgekeerd op de pan en keer de pan, samen met het bord. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en bak nog 5 min. op laag vuur. Snijd intussen de krulpeterselie fijn.
Serveer de zoete-aardappeltortilla warm of koud en garneer met de krulpeterselie.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de ui in halve ringen. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
Schep de ui en zoete aardappel met de olie om in een koekenpan en laat op middelhoog vuur 20 min. zachtjes garen. Schep regelmatig om.
Schep het zoete-aardappelmengsel uit de pan in de zeef en laat de olie er boven een kom uitlekken. Klop intussen de eieren los en breng op smaak met peper. Doe het zoete-aardappelmengsel bij de eieren en schep om.
Verhit 2 el van de opgevangen olie in de koekenpan en giet het zoete-aardappel-eimengsel erin. Bak de tortilla op laag vuur met een deksel op de pan 10 min. Leg een bord omgekeerd op de pan en keer de pan, samen met het bord. Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en bak nog 5 min. op laag vuur. Snijd intussen de krulpeterselie fijn.
Serveer de zoete-aardappeltortilla warm of koud en garneer met de krulpeterselie.