Zoete-aardappelkoekjes

AuteurVanavondkoken
BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner

Verassend lekkere zoete-aardappelkoekjes

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd10 minutenTotale tijd25 minuten
 400 g zoete aardappelen
 3 bosuien
 2 eieren
 2 eetlepel pindakaas
 3 eetlepel seroendeng
 1 eetlepel sambal badjak
 4 eetlepel zonnebloemolie
1

Schil en rasp de zoete aardappelen. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

2

Klop de eieren met de pindakaas los en meng de zoete aardappel, 2/3 van de bosui, seroendeng en sambal erdoor. Breng op smaak met peper. Maak je handen iets vochtig en vorm 12 gelijke koekjes van het mengsel.

3

Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin 6 koekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm onder een deksel en bak zo ook de rest van de koekjes. Garneer met de rest van de bosui.

Ingrediënten

 400 g zoete aardappelen
 3 bosuien
 2 eieren
 2 eetlepel pindakaas
 3 eetlepel seroendeng
 1 eetlepel sambal badjak
 4 eetlepel zonnebloemolie

Aanwijzingen

1

Schil en rasp de zoete aardappelen. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

2

Klop de eieren met de pindakaas los en meng de zoete aardappel, 2/3 van de bosui, seroendeng en sambal erdoor. Breng op smaak met peper. Maak je handen iets vochtig en vorm 12 gelijke koekjes van het mengsel.

3

Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin 6 koekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Houd warm onder een deksel en bak zo ook de rest van de koekjes. Garneer met de rest van de bosui.

Zoete-aardappelkoekjes

Geef een reactie