Vandaag Ouzo: een anijslikeur dat ik heb leren drinken in Duitsland tijdens een bezoek aan de locale Griek, een typisch Grieks drankje met een alcohol percentage van 40%. Traditioneel wordt een Ouzo geserveerd als starter, die symbool staat voor gezondheid, rijkdom en geluk.
Het maken is ongeveer 10 minuten werk en daarna zijn 4 weken ‘rijptijd’ nodig.
Doe in een lege en schone fles de suiker, samen met de venkelzaadjes, de korianderzaadjes en de anijszaadjes. Giet de rum erover en sluit de fles af. Bewaar de fles donker, maar niet in de koelkast. Schud de fles elke dag even, zodat alles zich goed mengt.
4 weken gaan wachten!
De Ouzo kan gefilterd worden en dan worden genuttigd. Eigenlijk is dit heel eenvoudig, maar het moet toch gebeuren. Gebruik hiervoor een kaasdoek, of als je dat niet hebt een koffiefilter (maar dan duurt het wel wat langer).
Filter dus je drank en bewaar het in een mooi fles.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe in een lege en schone fles de suiker, samen met de venkelzaadjes, de korianderzaadjes en de anijszaadjes. Giet de rum erover en sluit de fles af. Bewaar de fles donker, maar niet in de koelkast. Schud de fles elke dag even, zodat alles zich goed mengt.
4 weken gaan wachten!
De Ouzo kan gefilterd worden en dan worden genuttigd. Eigenlijk is dit heel eenvoudig, maar het moet toch gebeuren. Gebruik hiervoor een kaasdoek, of als je dat niet hebt een koffiefilter (maar dan duurt het wel wat langer).
Filter dus je drank en bewaar het in een mooi fles.