Gamba’s van de grill

AuteurVanavondkoken
BeoordelingMoeilijkheidsgraadGemiddeld

Gamba's van de grill, om je vingers bij af te likken.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenKooktijd19 minutenTotale tijd34 minuten
 600 g rauwe reuzegarnalenbijvoorbeeld uit de diepvries, 2 zakken à 300 g
 100 ml sweet chilisaus
 1 citroen
 15 g bladselderij
 500 g gekookte bietjes
 1 eetlepel rode wijnazijn
 2 eetlepel olijfolie
 150 g rauwkost salade
1

Verwijder zo nodig met een mesje uit de garnalen het darmkanaal aan de rugkant.

2

Rasp 1 el van de schil van de citroen. Pers de citroen uit en roer het rasp door het sap.

3

Gril de gamba’s op de barbecue aan beide kanten in 4 min. (totaal) beetgaar of tot ze roze gekleurd en ondoorzichtig zijn.

4

Leg de garnalen op een schaal. Besprenkel ze met de chilisaus, het citroensap en de -rasp en bestrooi met de bladselderij. Schep de garnalen een aantal keer om zodat alle kanten bedekt zijn met de saus.

5

Meng in een kom de rauwkostsalade met de bietjes, azijn en olie. Serveer bij de gamba’s.

Ingrediënten

 600 g rauwe reuzegarnalenbijvoorbeeld uit de diepvries, 2 zakken à 300 g
 100 ml sweet chilisaus
 1 citroen
 15 g bladselderij
 500 g gekookte bietjes
 1 eetlepel rode wijnazijn
 2 eetlepel olijfolie
 150 g rauwkost salade

Aanwijzingen

1

Verwijder zo nodig met een mesje uit de garnalen het darmkanaal aan de rugkant.

2

Rasp 1 el van de schil van de citroen. Pers de citroen uit en roer het rasp door het sap.

3

Gril de gamba’s op de barbecue aan beide kanten in 4 min. (totaal) beetgaar of tot ze roze gekleurd en ondoorzichtig zijn.

4

Leg de garnalen op een schaal. Besprenkel ze met de chilisaus, het citroensap en de -rasp en bestrooi met de bladselderij. Schep de garnalen een aantal keer om zodat alle kanten bedekt zijn met de saus.

5

Meng in een kom de rauwkostsalade met de bietjes, azijn en olie. Serveer bij de gamba’s.

Gamba’s van de grill

Geef een reactie