Gepofte aardappel met kruidenboter

AuteurVanavondkoken
BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner

Simpele en snelle gepofte aardappel met kruidenboter.

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
 4 pofaardappelen
 5 eetlepel Heks'nkaas
 3 eetlepel zacht roomboter
 2 eetlepel bieslook
 4 eetlepel Optioneel: reepjes zongedroogde tomaat
1

Pof de pofaardappelen 8 min. in de magnetron op vol vermogen (900 W).

2

Wikkel de aardappelen vervolgens in aluminiumfolie en leg ze 15-20 min. tussen de hete kooltjes van de barbecue (of op het rooster) om verder te poffen. De aardappels zijn klaar is je er met een vork in kan prikken en de aardappel geen weerstand bied.

3

Mix ondertussen de roomboter en de heks'nkaas goed door elkaar. We noemen dit de Heks'nboter 😉

4

Vouw de folie open en snijd de aardappelen aan de bovenkant over de lengte in. Druk de aardappelen open. Verdeel de Heks’nboter en optioneel de reepjes zongedroogde tomaat over de aardappelen. Bestrooi met de fijngesneden bieslook.

Categorie, , KeukenBereidingswijze, Diëet

Ingrediënten

 4 pofaardappelen
 5 eetlepel Heks'nkaas
 3 eetlepel zacht roomboter
 2 eetlepel bieslook
 4 eetlepel Optioneel: reepjes zongedroogde tomaat

Aanwijzingen

1

Pof de pofaardappelen 8 min. in de magnetron op vol vermogen (900 W).

2

Wikkel de aardappelen vervolgens in aluminiumfolie en leg ze 15-20 min. tussen de hete kooltjes van de barbecue (of op het rooster) om verder te poffen. De aardappels zijn klaar is je er met een vork in kan prikken en de aardappel geen weerstand bied.

3

Mix ondertussen de roomboter en de heks'nkaas goed door elkaar. We noemen dit de Heks'nboter 😉

4

Vouw de folie open en snijd de aardappelen aan de bovenkant over de lengte in. Druk de aardappelen open. Verdeel de Heks’nboter en optioneel de reepjes zongedroogde tomaat over de aardappelen. Bestrooi met de fijngesneden bieslook.

Gepofte aardappel met kruidenboter

Geef een reactie