Zoetzuur van prei

AuteurVanavondkoken
BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner

Zoetzuur van prei

Opbrengsten4 porties
Voorbereidingstijd15 minutenTotale tijd15 minuten
 200 g prei
 300 ml wittewijnazijn
 150 g suiker
 8 kruidnagels
 2 theelepel kerrie
 3 takjes tijm
 2 schone weckpotten inhoud 300-350 ml
1

Halveer de stukken prei in de lengte en snijd ze nogmaals in de lengte door. Verdeel de prei over de potten.

2

Breng in een steelpan de wijnazijn met de suiker, kruidnagels, kerrie en tijm aan de kook. Los de suiker zachtjes kokend op, roer af en toe.

3

Schenk deze zoetzure marinade over de prei en sluit de potten. Laat de potten omgekeerd 5 min. afkoelen. Keer ze weer en laat helemaal afkoelen. Bewaar de zoetzure prei in de koelkast of op kamertemperatuur op een koele en donkere plek.

Ingrediënten

 200 g prei
 300 ml wittewijnazijn
 150 g suiker
 8 kruidnagels
 2 theelepel kerrie
 3 takjes tijm
 2 schone weckpotten inhoud 300-350 ml

Aanwijzingen

1

Halveer de stukken prei in de lengte en snijd ze nogmaals in de lengte door. Verdeel de prei over de potten.

2

Breng in een steelpan de wijnazijn met de suiker, kruidnagels, kerrie en tijm aan de kook. Los de suiker zachtjes kokend op, roer af en toe.

3

Schenk deze zoetzure marinade over de prei en sluit de potten. Laat de potten omgekeerd 5 min. afkoelen. Keer ze weer en laat helemaal afkoelen. Bewaar de zoetzure prei in de koelkast of op kamertemperatuur op een koele en donkere plek.

Zoetzuur van prei

Geef een reactie