Kof­fie­li­keur

AuteurVanavondkoken
BeoordelingMoeilijkheidsgraadBeginner

Zélf koffielikeur maken vraagt 10 minuten tijd… en dan nog 4 weken geduld. Hij is het wachten waard!

Opbrengsten7 porties
Voorbereidingstijd10 minutenTotale tijd10 minuten
 600 ml jonge jenevermaar dan ook vervangen worden door bv wodka of rum
 350 g bruine kandijsuiker
 50 g koffiebonen
 1 vanillestokje
 1 fles of een pot voor de likeur
1

Schenk de jenever in de fles of pot. Voeg de kandijsuiker en koffiebonen toe. Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe ook in de fles.

2

Sluit de fles of pot goed af en laat 4 weken staan. Schud elke dag een keer flink. De likeur is klaar als de kandij helemaal is opgelost.

3

Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles.

Ingrediënten

 600 ml jonge jenevermaar dan ook vervangen worden door bv wodka of rum
 350 g bruine kandijsuiker
 50 g koffiebonen
 1 vanillestokje
 1 fles of een pot voor de likeur

Aanwijzingen

1

Schenk de jenever in de fles of pot. Voeg de kandijsuiker en koffiebonen toe. Snijd het vanillestokje in de lengte open en doe ook in de fles.

2

Sluit de fles of pot goed af en laat 4 weken staan. Schud elke dag een keer flink. De likeur is klaar als de kandij helemaal is opgelost.

3

Schenk de likeur door een zeef en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles.

Kof­fie­li­keur

Geef een reactie