Ik had zin om weer eens een likeurtje te maken, en toen ik de granaatappels bij de supermarkt zag liggen kwam het tot mij!
Doe de pitjes van 1 granaatappel (bij mij kwam dit op ongeveer 175 gram) plus de suiker, citroensap en de wodka in een weckpot. Sluit goed af en laat ongeveer een week op het aanrecht staan. Elke keer dat je in de keuken bent schudt je voorzichtig met de pot. Zo kan je suiker oplossen en geven de pitjes langzaam hun kleur af. Je hoeft de pitjes dus niet te stampen of kapot te maken.
Na een week zijn de pitjes het meeste van hun kleur & smaak kwijt. Hang een zeef boven een grote kom en leg een dubbelgevouwen stuk kaasdoek (of een uitgespoelde theedoek) in de zeef. Giet de granaatappellikeur door het doek en gooi de pitjes weg.
Bewaar de granaatappel likeur in een met kokend water omgespoelde fles. Lekker met een blokjes ijs of bijvoorbeeld in een cocktail!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe de pitjes van 1 granaatappel (bij mij kwam dit op ongeveer 175 gram) plus de suiker, citroensap en de wodka in een weckpot. Sluit goed af en laat ongeveer een week op het aanrecht staan. Elke keer dat je in de keuken bent schudt je voorzichtig met de pot. Zo kan je suiker oplossen en geven de pitjes langzaam hun kleur af. Je hoeft de pitjes dus niet te stampen of kapot te maken.
Na een week zijn de pitjes het meeste van hun kleur & smaak kwijt. Hang een zeef boven een grote kom en leg een dubbelgevouwen stuk kaasdoek (of een uitgespoelde theedoek) in de zeef. Giet de granaatappellikeur door het doek en gooi de pitjes weg.
Bewaar de granaatappel likeur in een met kokend water omgespoelde fles. Lekker met een blokjes ijs of bijvoorbeeld in een cocktail!